paulvandermarck.nl

Changing the world, one story at a time…

©2020 PvdM Contact

Vrije vogels en Vogelvrijen .....

vogelvrij_9c172c05-b1b2-47c8-b46c-c5242c1819ff

De afgelopen dagen was er veel ophef onder ZZPers over de ‘schandalige tekst’ van Minister Wiebes over ZZP-ers. Dat komt waarschijnlijk omdat NIEMAND de echte tekst heeft gehoord of nagelezen maar alleen het geroeptoeter van veel media ‘Wiebes laat ZZPers vallen’ na-papagaait! Dus hier maar even de letterlijke passage:

Schermafbeelding 2020-03-18 om 15.46.29

Wellicht niet handig de 1e passage maar in het 2e deel van zijn antwoord (dat niemand meer heeft gehoord) lees ik een redelijk genuanceerd verhaal: We laten niemand vallen!

Maar nu we het over ZZPers hebben, toch nog even dit!

Niet alle ZZPers zijn hetzelfde; er zijn Vrije Vogels en Vogelvrijen. Bijvoorbeeld veel IT-ers (uit eigen waarneming als Commercieel Directeur van een middelgroot IT-bedrijf) kozen de afgelopen 5 jaren bewust voor een Vrije Vogel positie om liever €75/uur in hun zak te steken dan bij een werkgever €5500/mnd te verdienen. Ik heb dan nu niet zo heel veel medelijden als deze Vrije Vogels op hun eigen buffer moeten interen.

Het is heel wat anders voor de grote groepen freelancers in allerlei andere sectoren die geen keuze hadden; de Vogelvrijen! Er was voor hen geen keuze, er was geen vast dienstverband. Die groep moeten we harder helpen dan de Vrije Vogels die de afgelopen jaren hun zakken hebben gevuld.

CHANGING THE WORLD, ONE STORY AT A TIME …….

Paul, bevliegeraar!