paulvandermarck.nl

Changing the world, one story at a time…

©2020 PvdM Contact

De dictator .....

Great dictator; the (3) (Chaplin)


Soms lees je wat en dan denk je, “zo moeilijk kan dat toch niet zijn?”, maar realiseer je je ook direct dat het voor sommigen nog best lastig is. Zo kwam ik toevallig vandaag dit tegelwijsheidje tegen …
0

…. en realiseerde me ineens twee dingen: (1) dit is inderdaad voor sommigen nog steeds knap lastig … en (2) ik heb geen idee wie Doris Kearns Goodwin is.

Ze blijkt een
Pulitzer Prize-winnende geschiedkundige te zijn, die al meer dan 50 jaar onderzoek doet naar de eigenschappen en kwaliteiten van goede leiders en focust haar research met name op de Presidenten van America.

En hoog op haar lijstje staan twee dingen, namelijk het verbeteren van ideeën door debat vanuit verschillende perspectieven (leestip is zeker ‘
Group Think/Pig’s Bay’ over hoe dat fout kan gaan als er geen verschillende meningen zijn) en het creëren van een cultuur waar er geen angst is om je mening te uiten (tot aan de hoogste echelons).

Zelfs vandaag de dag is dat in sommige organisaties niet vanzelfsprekend en kom je CEO’s tegen die alleen maar de bevestiging van hun eigen idee zoeken en elk debat bij voorbaat platslaan; de dictatoriale-leider.

Zoals met elke dictator, is de enige troost dat het vaak uiteindelijk slecht met ze afloopt …..

CHANGING THE WORLD, ONE STORY AT A TIME …….

Paul, bevliegeraar!